tessa-jasper.reismee.nl

Vancouver Island

Waar waren we gebleven? Ons verblijf in de Korsakov kliniek...
Na onze eerste dagen verblijf werd al snel duidelijk dat er iets niet helemaal in orde was met met onze 'werkgevers'.
Tussen 9 en 12 leek alles koek en ei maar na de lunch bleek dit ineens in een heel ander verhaal, de ene situatie nog vreemder dan de andere en deze leken elkaar in rap tempo op te volgen.
Na wat observatie- en speurwerk kwam de fles Vodka uit de spreekwoordelijke mouw. Mevrouw bleek er een dieet van 1,5 liter sterke drank per dag op na te houden. Op zich natuurlijk een prestatie waar men respect voor dient te hebben maar in combinatie met een bipolaire stoornis vloeit daar toch een enorme hoeveelheid incoherent en onvoorspelbaar gedrag uit voort. Naakt door het huis lopen en regelmatig in coma vallen waren niet vreemd in dit huishouden.

Na onze diagnose besloten we er even tussenuit te gaan en hebben we een aantal dagen gekampeerd op een prachtig afgelegen strand in een indianenreservaat. Na een interne evaluatie hebben we daar besloten om niet langer te verblijven op 'de looney farm'.
Bij terugkomst hebben we dan ook onze spullen gepakt en zijn we na een afscheidsborrel vertrokken naar een vriendin.

Na een aantal heerlijke dagen waarin we op de zoon van onze vriendin hebben gepast hebben we een nieuwe plek gevonden om te verblijven. Tot onze verbazing en een aantal alcoholcontroles leken deze mensen volledig normaal te zijn en tot op heden (we zijn inmiddels een maand bij hen) is nog niet anders gebleken.
Echt prachtige mensen die ons veel van het eiland hebben laten zien en een aantal Canadese ervaringen zoals ijshockey met ons hebben gedeeld.
Veel geleerd, heerlijk gegeten, veel gelachen en nieuwe vrienden gemaakt!

Nog een trip gepland na een ander deel van het eiland, gekampeerd op een prachtige maar erg afgelegen plek. Even bij het water gaan kijken en tot onze verbazing bleek dat er honderden oesterbedden maar een aantal meter van onze tent verwijderd waren.
Ochtend er na zijn we bij laag water op strooptocht gegaan en hebben we een koelbox gevuld met de grootste oesters die we konden vinden. Helaas bleek al snel dat oesters een scherp randje hebben, resultaat was een bloedende voet met een erg flinke wond...dit resulteerde weer in een bezoekje aan de eerste hulp. Hechten bleek meer dan 1000 dollar te gaan kosten en ook al was dit te regelen met de verzekering besloten we geen zin te hebben in het papierwerk.
Gelukkig was de hoofdzuster Nederlands en konden we na een tetanusspuit, een verbonden voet en een feestje in de wachtkamer in ruil voor een knuffel zonder te betalen vertrekken.

Afgelopen week zijn we gaan zalmvissen in een afgelegen gebied, op weg daar naar toe stonden we oog in oog met een zwarte beer...ik kon de auto nog net op tijd stoppen om een aanrijding met Balou te voorkomen. Na een stare down zijn we uit de auto gestapt waarna we de beer weg zagen zwemmen...
Helaas geen broodjes, blijkbaar zijn daar volgens de wiskundige formule en het wereldberoemde liedje twee beren voor nodig, honger dus...

Dit weekend was het onze trouwdag en besloten we te gaan kijken hoe een jonge walvis vermoord werd...een en al romantiek.
Met een boot en een gids zijn we de zee op gegaan en troffen daar al snel 5 orka's die duidelijk op oorlogspad waren. Het geluk was aan onze zijde omdat het bleek te gaan om voorbij trekkende orka's die ook walvissen en zeehonden eten terwijl de locale orka's het houden bij een dieet van zalm.
Al snel was er een hoop beweging in het water en zagen we de orka's een uur lang met een kleine walvis overgooien om zo de kleine Willy's te leren jagen. Uiteindelijk besloten ze de kleine Jonas toch uit elkaar te trekken en aan tafel te gaan.
Een enigszins luguber maar zeer interessant schouwspel...

Komend weekend nemen we hier afscheid en gaan we het prachtige Vancouver Island verlaten, dit is zeer zeker een plek die aan te raden is en waar wij zeker nog terug zullen komen.
We vliegen na een bezoek aan Vancouver terug naar Toronto om daar afscheid te nemen....
Ons volgende bericht zal komen uit Australië....

Groeten aan iedereen en tot snel!

Ps. zie ook de foto's en video's...

Reacties

Reacties

Ai en Mien

Heerlijk om de verhalen die jullie mee maken te lezen, kijk nu al uit naar het volgende hoofdstuk. Liefs Ai en Mien

Els

Mooi bericht, Tessa en Jasper. Prachtig om alles te lezen. En ook al een jaar getrouwd. De dag zal nog bij velen in het geheugen staan. De tijd vliegt, xxxxx mama en Herman

{{ reactie.poster_name }}

Reageer

Laat een reactie achter!

De volgende fout is opgetreden
  • {{ error }}
{{ reactieForm.errorMessage }}
Je reactie is opgeslagen!